måndag 23 februari 2015

Trädgården: Terrassplanering

Då terrassen kommer att vara i en sluttning, kommer ena kanten av terrassen att vara lite högre. Planen är att hålla den lägre än 50 cm, så att den inte behöver ett räcke. En trappa kommer dock att behövas i ena kanten för ett 40 cm kliv är onödigt högt. Vill dock inte ha en trappa hela vägen, för det blir helt för massivt, så fick idén att bygga en blomkruka istället. Vill ha bordet så långt ut i hörnet som möjligt, för det är där solen finns. Med en kruka i kanten gör det inget ifall stolbenet hamnar lite utanför terrasskanten. Så behövs heller inga krukor på själva terrassen. I förra hemmet lämnade krukorna fula märken på terrassen. Krukans längd är ännu inte helt bestämd, men den kunde vara lika lång som bordet med stolar. Borde alltså snabbt bestämma mig hur bordet skall stå.


Själva terrassen vill jag även att byggs ut lite längre åt ena hållet just för solens skull. Då det dessutom ligger en stor sten (kanske berg) rakt fast i husväggen just där vid terrassen passar det bra att bygga ut.

Ännu lär det ta tid före vi har varken terrass eller blomkruka, men nu har vi åtminstone en plan ;) Får se när det blir tid över för terrassbygge. Före det bör sockeln slipas, slätas ut och målas och så har vi ju det där badrummet som även tar tid...

Trappan till terrassdörren kommer troligtvis att behöva ett räcke. Beroende på vilken höjd den blir bestämmer även åt vilket håll trappan vänder. Trappan in och dörren är dock inte aktuella den här sommaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...