tisdag 4 februari 2014

Pretty in Pink

Tösens rum börjar så småningom vara färdigt. Visst saknas det ännu lampor, en skrivbordsstol, lite fönsterlister, en gardin, skåpdörrar och klädstång. Men, rummet ser ut som en liten flickas rum och inte som ett halvfärdigt renoveringsprojekt. Rummet är helt tösens smak och hon har i fått välja ganska mycket själv. Rosa väggar sa jag stopp till, men allt annat har hon fått enligt önskan. Så det blev blommiga gardiner, pinka mattor och alla delar av rummet skvallrar om att en liten prinsessa flyttat in. Färgtemat är Askungen-blått och Törnrosa-rosa. Rummet passar kanske inte in ihop med resten av huset och är annorlunda än jag hade föreställt mig, men fint är det ändå. Så är tösen även så nöjd att man blir riktigt glad när man går in i rummet.


 Fönstren har tösen själv dekorerat med att limma en massa papper rakt på fönstret. Inte precis något jag hade önskat, men sån tur är fönster lätta att tvätta. Själv har jag ritat på väggarna när jag var liten, både hemma och hos andra.

Byrån på bilden är gammelfammos gamla byrå. Vi fick hem den nyligen. Den har stått i ett kallt och fuktigt förråd, så till en början gick inte alla lådor att öppna. Nu har alla utom en krympt tillbaka till normal storlek. Till vår överraskning hittade vi ett innebandy-mål i en av lådorna, så gossen fick även något roligt att leka med. Vi som just funderat på att köpa ett. Byrån kan jag visa upp lite mera bara vi har fått den bättre i bruk. Den har några roliga överraskningar. På byrån finns tösens smycken i tryggt förvar. På bordet ligger en liten väska som fått en ny uppgift som pennlåda.


Tösen hylla är överfull med olika pysselmaterial. Lådor för förvaring väntar på att få några tag med penseln. Dessutom är rummet fyllt med en massa leksaker med prinsesstema. Tältet och slottet har hon av sin morbröder till julklapp. I hyllan har vi lagat upp ett temporärt dockskåp. Överväger att bygga in ett med mellanväggar och trappor.


Lundia-byrån som tidigare stått i vår tambur har nu hittat ett permanent hem i tösens rum. Då den råkar passa perfekt in mellan rörkanalen och fönstret, fick den stanna. Tösens kläder ryms perfekt in i lådorna. Klippte ut lappar av krittavelplast för att lättare hålla reda på innehållet. Det kommer senare att komma en spegelskjutdörr framför och en klädstång ovanför för klänningar. Ballerina-skorna kommer även att få hyllor. 


Några väggdekorationer väntar även på en bättre placering. Klockan är från gossens rum, men passar bättre in hit. Fjärilarna är krokar av metall som jag hittat i Tiger. De var lila-färgade, men målade om dem med en sprayfärg för att få dem att passa in. Vingarna är de jag pysslade till Halloween.


Sängen har även fått lite prinsessintryck, då tösen fick ett nät ovanför. Ännu behövs det lite bättre klämmare i kanterna för att hålla nätet ur vägen. I taket hänger fjärilar farmor hämtade från sin senaste resa. Sängen har fått dynorna jag sydde till vårt sovrum. De är sydda av Ikeas kökshanddukar. Lapphästen har tappat sin kepp, så även han/hon får sova i sängen. Färgen är nära korvdynans med ett broder tösen ritat som två-åring.


Tösen har varit så stolt över sitt rum att hon gärna skulle bjuda hit alla sina kompisar. Lite svårt är det ännu då alla inte är vana vid bygg och verktyg. Hon vet dock exakt var man kan dansa och busa ochvar man skall ta det lugnt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...