fredag 3 januari 2014

Husprojekt: Vardagsrummet del 7

Vardagsrummet börjar så småningom forma sig. Rökkanalen var ett av de stora bekymren, men nu är det fixat. Min man valde att riva ner den gamla rappningen för att få en rak yta. Dessutom satt det tapet under den gamla rappningen, vilket kunde leda till att allt rasar ner.


Vi väntade med lite spänning på hur väggen under skulle se ut. Tyvärr var det ju ingen snygg tegelvägg, utan en ganska slarvig en. Alla teglen var ojämna och en del måste lite pikas ner för att få en jämn yta. Den ser jämnare och finare ut på bild.



Så det blev att fixa den med "tiilitasotetta" (ingen aning vad det heter på svenska). Min man skruvade fast lister på vardera sida för att ha stödlinjer då han jämnade ut allt. Med ett långt vatupass, med listerna som stöd jämnade han ut väggen. 200 kg tiilitasotetta behövdes. Sista ytan lämnades skrovlig, då jag hellre har en jämnt ojämn yta än en perfekt med lite små fel. Framför kommer en brasa om några år. Därav även ett hål nere i väggen.



 Så här är ju väggen egentligen snyggast på alla sätt. Lite hade det locka att lämna den så. Men, då väggen var mörk och då det skall komma en brasa framför valde vi att måla den vit. Lite tappa den sin charm, men nu ser det mera ut som en helhet och som ett mysigt hem. Väggarna målade vi sen istället gråa. Bild på det får ni ser bara parketten är på plats. Lite har vi redan tömt i vardagsrummet och sovrummet har inatt fått möbler. Ser så småningom ut som ett hem.

Ha en bra dag :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...