tisdag 7 januari 2014

DIY: Dekoration av Cernit-lera

Får man ännu blogga om julgrejer eller börjar det vara helt för sent ;) Vårt julpysslande har lite glidit in på fel sida om jul, men kanske vi bara är väl förberedda inför nästa år. De med spets går väl även efter jul?

I skåpet har länge legat några paket Cernit lera som väntat på att jag skall hinna göra lite dekorationer. Lagade lite olika grejer att hänga upp. Tänkte eventuellt även laga magneter av en del. Leran var lite annorlunda än den jag tidigare användt, då den hade en sk. porslinsyta. Fick ha en glasskiva under och tvätta händerna konstant. Allt damm syns genast, så lite ludd från svarta kläder eller grå löpare lyser.


Tryckte igen bokstäver och stämplade figurer i lera. Planen är att eventuellt laga ett fyrkantit enkelt underlag för ljus av samma material. Lite spets eller text i kanten. Vet dock inte riktigt ännu hur materialet beter sig, så tänkte att ett litet projekt kunde vara bra sätt att ta reda på.Vi har haft fyra ljus på bordet sedan jul. Nu när juldekorationerna långsamt packas ner blir det tomt på bordet, så köpte rosa och beige ljus att ha istället. Ifall projektet misslyckas blir det att köpa ett underlag från Ikea istället.

Imorgon blir det blommor och grönt, så vi hoppar från jul direkt till sommar här...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...