onsdag 20 november 2013

Husprojekt: Västra sovrummet del 7

Nu har vi redan bott en god stund här på bygget, men ännu har jag inte hunnit visa upp hur vi ryms in. Två sovrum och kök har vi i bruk, vilket räcker riktigt bra för en fyra personers familj. Vi föräldrar och minstingen sover i ett rum och tösen med alla mjukisar och leksaker sover i andra. Rummet tre av oss sover i kommer att bli gossens rum i framtiden. Rummet saknar ännu några detaljer, men börjar vara ganska färdigt. Tyvärr har en takbreda lite spruckit upp, vilket kräver åtgärder, men annars är det främst elkontakter och lister som saknas.




Inredningen är en blandning av vårt rum i beiget och gossens grönt och svart-vitt. Gossen, stackarn, har inte fått sin egen säng hem fast han så önskat. Han får sova en liten stund i pinnsäng, även om han är helt för stor för det. Orsaken är att jag inte vill att han skall traska iväg, utan att jag är med. Bara verktygen är borta från vardagsrummet, skall han få sin egen säng tillbaka. Hoppeligen blir det i årsskiftet.


Dubbelsänge min man byggt, har visat sina positiva sidor åter igen. Han har byggt den lätt att plocka i delar, så det var ingen konst att hämta in den och bygga ihop den igen. Även om sängen i sin helhet väger otroligt mycket, var de enskilda delarna ganska lätta att hämta in. Sängborden ryms inte in, så de får vi ännu klara oss utan. Sänggaveln har dock fungerat riktigt bra som förvar för diverse grejer man behöver under natten.

Skåpen har vi köpt från Ikea (Pax). Tre stycken 50 cm breda skåp av den lägre modellen, 200 cm. De har ännu inga dörrar, då det inte skulle gå att öppna dem med dubbelsängen i vägen. Hunden tackar, då hon helst sover på mina rena kläder på nedersta hyllan i skåpet. Själva skåpen blev av den lägre modellen p.g.a. felaktig information från Ikea. Åt oss sades det att det krävs ett visst avstånd till taket för att få dem på plats. Man kan dock bygga dem på plats stående, så det hade inte varit ett problem. Det var dock tur i oturen, då det egentligen fungerar mycket bättre så här. På så sätt kan man stuva större saker ovanpå skåpen. Skåpens bredd begränsar annars för mycket. Nu har jag en samling pafflådor överst, som är överfulla med pysselsaker. Senare kanske det blir gitarrer, skidor eller hockeyklubbor. Skåphyllor och -lådor har jag inhandlat med samma taktik som köket. Några i taget, för att försäkra mig om att de fungerar och behövs. 



Pallen som syns på en del bilder, är en av de tre jag målat vita för ett år sedan. Målade dem aldrig i pastellfärger och är glad för det. Köpte från Ikea fuskpälsdynor att ha på dem. Sköna att sitta på och gör att pallarna ser vackrare ut. Ursprungligen hade jag tänkt sy fast band i dynorna och linda dem runt benen. Dynorna hålls dock bra på, så det får bli till ett annat projekt. Leksakslådan med grönt markistyg ovanpå, passar bra in med väggfärgen i rummet. Bara rummet är färdigt skall dessa få en plats någonstans. Vet dock ännu inte riktigt var, då de inte ryms in i Billy-hyllorna som nu finns i barnens rum.


Gardinernas tyg är från Ikea. Gossen står gärna och ser på dem en längre tid. De är valda för att passa in i det svart-vita temat, men även för att göra rummet lite mera barnaktigt. Ännu hänger allt lite snett, då den mittersta delen från gardinstången saknas. Är ännu inte helt säker att det var rätt val att ta Ikeas gardinstång, då den är förlängningsbar (m.a.o. vindig). Ifall man ersatte den med en vanlig stång, skulle man slippa ha ett stöd i mitten.


Rummet kommer i framtiden att ha barnens bord med stolar, gossens säng, en hylla och några leksakslådor. Annars skall det vara möjligast mycket golvutrymme för eventuella madrasser eller stora dynor. På väggen kommer hoppeligen en samling foton av gamla bilar som funnits i släkten. Gossen älskar bilar, så biltavlor är garanterat en succé. Vill dock inte ha en massa bilder på främmande bilar, så skall gräva i min morfars arkiv och eventuellt tillägga några lite nyare bilder från min barndom och ungdom.

Framför fönstret finns ännu en av våra tv-byrån. De skall hitta tillbaka till vardagsrummet bara det är färdigt. Finns dock behov för ett nytt bord eller en bänk, då det har varit ett av favoritplatserna i rummet. Kanske dock en något lägre räcker, så att ingen dimper ner från fönstret.


Tyvärr är alla bilder ganska mörka, då vi ännu inte har el i rummen. Har en golvlampa till låns, som får el från badrummet. Den hjäper dock inte så mycket då man fotar. Enda chansen att få bilder på rummen är på förmiddagar. Ett annat litet fotoproblem är att den tiden som är bäst för fotografering även är den barnen helst hoppar och busar. Snyggt bäddad var sängen ännu någon minut före kameran kom fram. Semi-snyggt bäddad var den ännu en kort stund efter det. Någon minut senare var det kört.


Medan jag skrivit inlägget har min man byggt på golv till vårt tredje sovrum. Mellan raderna har jag alltså fått bära två tunga golvskivor, dammsugat under skivor före de sätts på plats och tagit hand om en hund som gnytt om uppmärksamhet. Ibland är det lite svårt att hitta lugna stunder vid datorn. Sätter man ner sig, betyder det oftast att man kunde hinna hjälpa lite med byggandet istället.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...