tisdag 13 september 2011

Focaccia

Det här goda focacia-recepet har jag nu bakat i en veckas tid nästan dagligen, utan att tröttna på det. Lätt oh gott! Fick receptet av min mamma, så har ingen aning om dess ursprung. Har låtit degen jäsa i en stor oljad bunk med lock på och den har nästan tredubblats.



Focaccia
25 g jäst
3,5 dl vatten
1 msk honung
1 msk olivolja
2 dl graham/fullkornsvetemjöl
6 dl vetemjöl
1 tsk salt
(havssalt)
(oregano eller pizzakrydda)

Lös upp jästen i vattnet och blanda in honung, olja, salt och mjöl till en läs deg. Låt den jäsa åtminstone en timme. Tryck lätt ut den på en plåt. Tryck ner gropar i brödet med tummen. Ringla på lite olja och strö over sal och örter. Låt jäsa minst 20 minuter och grädda 20 minuter i 220 grader. I min ugn räcker lite mindre.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...